ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!




Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Συνοπτική Περιγραφή Έργου
Ενημέρωση: 11-04-2014 18:26 - Μέγεθος: 258.32 KB

Επιτυχής ολοκλήρωση ημερίδας [Ζάκυνθος, 19/03/15]

Νέα | 23-03-2015 12:13



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην πόλη της Ζακύνθου την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 η εκδήλωση ενημέρωσης της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης για το ερευνητικό / εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΝ-21 (Πολιτισμός, Αξίες Ιστορία, Χρόνος, Νέες τεχνολογίες, Ιδέες και Διδασκαλία στα ΙΟνια Νησιά του 21ου αιώνα), το οποίο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διά Βίου Μάθησης - Πράξη Δράσεις για τον Πολιτισμό στην Εκπαίδευση και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της Α/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης της Ζακύνθου για το περιεχόμενο του έργου, αλλά και για τη δυνατότητα συμμετοχής των ιδίων και των μαθητών τους σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, κατά την πιλοτική εφαρμογή του έργου προβλέπονται οργανωμένες επισκέψεις μαθητών, διαφόρων ηλικιακών ομάδων, σε συγκεκριμένους ανοιχτούς χώρους πολιτισμού των Νησιών του Ιονίου Πελάγους. Οι μαθητές, στο χώρο επίσκεψης, λειτουργώντας ομαδο-συνεργατικά, καλούνται να προβούν σε βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας μέσω της χρήσης φορητών συσκευών. Οι εκπαιδευτικές δράσεις είναι σχεδιασμένες ειδικά για τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας και, εκτός από την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών στόχων, προσβλέπουν στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των μαθητών μέσω μιας παιγνιώδους διαδικασίας. Επιπλέον, στο σχεδιασμό της καινοτόμου εκπαιδευτικής εφαρμογής δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη πολιτισμικής συνείδησης καθώς και του αισθήματος της αναγκαιότητας της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιονίων Νήσων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου πενήντα εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το φυσικό αντικείμενο του έργου και τις δυνατότητες που τους παρέχονται να συμμετέχουν σε εθελοντική βάση σε μια καινοτόμο ερευνητική - εκπαιδευτική δραστηριότητα. Η ενημερωτική δράση / ημερίδα φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Α.Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων στην Παναγούλα.

Βλ. επίσης:  Ημερίδα/Ενημερωτική Δράση του προγράμματος Παιχνίδιον-21 [19/03/2015]

 



Φωτογραφίες:

Πίσω
ESPA
Παιχνίδιον 21Εκπαιδευτικό ΥλικόΑξιολόγησηΚοινωνικό Δίκτυο